Het stadsbestuur van Herenals ontvangt een conceptsubsidie van 60.000 euro voor de verfraaiing van de stationsomgeving.

Eerste stadsvernieuwingsproject meteen raak voor Herentals
 
Herentals krijgt een conceptsubsidie van 60.000 euro van Vlaams minister van Stedenbeleid Freya Van den Bossche om haar stationsomgeving te verfraaien. Met deze conceptsubsidie krijgt het stadsbestuur tijd en inhoudelijk ondersteuning van een ontwerpteam om een goed idee uit te werken tot een schitterend project.
 
Via het stadsvernieuwingsfonds subsidieert de Vlaamse Regering projecten van de 13 centrumsteden, 21 provinciale steden en Brussel die een opmerkelijke verandering in een buurt of wijk willen bewerkstelligen. De Vlaamse Regering is opgetogen over het voornemen van het stadsbestuur van Herentals, om haar stationsomgeving op te waarderen tot een multifunctionele en aangename stadsbuurt.
Momenteel missen het station en de directe omgeving immers herkenbaarheid en aantrekkingskracht. Het stadsbestuur wil dat de stationsomgeving een nieuw en volwaardig stadsbuurt wordt, dat relaties moet aanknopen met de omliggende stadsdelen en het historische stadshart. Ook wil ze de troef als knooppunt van trein- en busverbindingen de komende jaren verder uitspelen.
Het stadsbestuur sloot hiervoor een jaar geleden een intentieovereenkomst af met nmbs Holding, Infrabel en de Lijn voor een reconversie en duurzame ruimtelijke ontwikkeling van de stationsomgeving. Met deze conceptsubsidie van de Vlaamse Regering krijgt het stadsbestuur extra inhoudelijk ondersteuning om het zeer interessante stationsproject grondig te kunnen voorbereiden en ook het luik participatie voldoende aandacht te geven.
 
De meerderheidspartijen sp.a en CD&V Herentals zijn blij met deze steun van de Vlaamse Regering. Het is de eerste keer dat Herentals een aanvraag indient bij het Stadsvernieuwingsfonds, en meteen krijgen we de gevraagde steun, samen met Antwerpen, Mechelen, Vilvoorde en Sint-Niklaas. De ontwikkeling van de stationsbuurt is een van de belangrijkste strategische projecten die Herentals in de komende 10 jaar moet uitvoeren, en die van Herentals een bereikbare en woonvriendelijke groeistad zullen maken.